24 redenen om Pinterest zakelijk in te zetten

Liefst 24 reële redenen om Pinterest zakelijk in te zetten om als ondernemer de website, het bedrijf, de webshop of het blog te promoten.
Er zijn diverse inzichten om dit platform zakelijk te benutten en hierop content te plaatsen:
  • de visibiliteit van je onderneming, je bedrijf en je blog te vergroten
  • de promotie van je producten en je diensten of je website of webshop
  • nieuw publiek aantrekken
  • interactie met je publiek opbouwen
  • leads genereren
  • sociale community opbouwen
  • online je reputatie verhogen

24 redenen
om Pinterest zakelijk te gebruiken

1. Pinterest is een visuele zoekmachine

Pinterest is een visuele ZOEKmachine. Mensen zoeken op Pinterest, net zoals op Google en andere zoekmachines. Alle posts bestaan uit foto’s, afbeeldingen en video’s.

2. Content blijft langer zichtbaar

Pinterest biedt het voordeel dat alle content lange tijd beschikbaar blijft. De posts (Pin’s) kunnen altijd teruggevonden en bewaard worden met hierbij de url-link. Het gebeurt wel dat ‘n pin na jaren herleeft. De inspanning om content te maken wordt op langere termijn beloond.

3. Pinterest is gratis

Op Pinterest kan je een privaat account aanmaken én een zakelijk account. Beide accounts zijn gratis. Om meer websiteverkeer en meer bezoekers aan te trekken kan je erg voordelig starten en zonder kosten naamsbekendheid verwerven en contacten met je bezoekers te onderhouden

4. Aan elke pin een directe URL-link

En Pinterest biedt de exclusieve mogelijkheid om bij elke post een uitgaande URL-link te plaatsen. Zo kan je posts rechtstreeks linken aan je website, je videokanaal, je shop of een productomschrijving. 

5. Competitief voor nieuwe website's

Ook houdt Pinterest geen rekening met domeinautoriteit, noch met het volgersaantal noch de leeftijd van de website. Ook een nieuwe  website kan onmiddellijk meetbare resultaten behalen

6. Pinterest is gevoelsmatiger

Door borden en pins te maken, die exact binnen het thema van je website, je onderneming en je handel passen, creëer je een unieke bedrijfssfeer. Het juiste doelpubliek wordt hierdoor benaderd en het vertrouwen van het publiek verhoogt.

7. Antwoord op de vragen

Pinterest-bezoeker zoekt en vraagt en stelt zijn interesse’s vooraf in. Pinterest biedt in de feed enkel pin’s, die beantwoorden op de vragen en in de interessegebieden liggen van de bezoeker. Deze zal dan een keuze maken uit het aanbod op de tijdlijn.
GRATIS EBOOK

8. Een pin kan snel verspreid worden

Er kan ingespeeld worden op de behoeften van de pinterest-bezoeker door middel van zoekwoorden. Hierdoor kan een pin zich snel verspreiden door te bewaren op de eigen borden van de bezoekers en door het delen. Een pin kan viraal gaan en steeds blijft je website in beeld.

9. Pinterest blijft groeien

Jaar na jaar zit Pinterest in de lift.  Met een groei van liefst  21,6 % met 2.950.000 bezoekers voor België. Nederland kent met 5.340.000 bezoekers een stijging van 12,8 %.

Raadpleeg hier het volledig rapport van We are social – Hootsuite 2021

10. Weinig concurrentie

Weinig ondernemers benutten de mogelijkheid om Pinterest zakelijk in te zetten. Toch ligt hier de unieke kans om je bedrijf, je producten en diensten in het daglicht te stellen.

11. Pinterest Statistieken

Zakelijke accounts hebben de gelegenheid om statistieken te raadplegen over resultaten van de geplaatste pins. Hierdoor kan de interesse van de doelgroep precies afgelijnd worden.

12. Pinterestpubliek is bemiddeld

Volgens Pinterest verdient 50 % van de gebruikers meer dan 40.000 € per jaar en zelfs 10 % hiervan méér dan 100.000 €

13. Pinterestpubliek is vrouwelijk

60 % van de actieve Pinterest-pinners zijn vrouwen.  Meestal zijn het de vrouwen die de aankoop in het gezin bepalen, ook de grotere aankopen.  Ze zijn op zoek naar ideeën en producten.  Nu ontdekken de mannen 40+ ook Pinterest.

14. Zoekmachines houden van Pinterest

Grotere zoekmachines, o.a. Google houden van Pinterest.

15. Niet merkgebonden op Pinterest

Maar liefst 98 %van de zoekopdrachten zijn niet merk-gebonden. Kleinere bedrijven hebben hierdoor net zoveel kans als hun grotere collega’s om hun pins voor te stellen. Pinterest-gebruikers beweren via Pinterest een nieuw merk of product te hebben gevonden.

16. Koopgedrag Pinterestgebruikers

Volgens Pinterest heeft 87% heeft een aankoop gedaan nadat ze een product of dienst vonden.

17. Eenvoudig in zoekwoorden

Pinterest is relatief makkelijk voor zoekwoorden te onderzoeken. Er zijn geen long tail keywords vereist. Door het vele gebruik van mobiele apparaten is het zoekwoordengebruik beperkt tot max. 3 woorden.

18. Spreken met foto's en video's

Op Pinterest bestaan de posts uit foto’s en video’s. Een unieke kans om producten en diensten letterlijk in beeld te brengen. Stel je onderneming, je producten en diensten visueel voor, niet enkel in foto’s doch ook in video’s. Het gebruik van video’s in sociale media stijgt en Pinterest biedt de kans om alles van je onderneming voor te stellen. Animatie ten top.

19. Website koppelen aan posts

Door je website te claimen met je zakelijk account wordt je website net boven de pin-titel gepresenteerd. Wanneer je met de pin-url naar bijv. Youtube, productpagina of andere externe link verwijzen blijft je website-url altijd nog in beeld.

20. Hogere koopintentie

80 % van de Pinterest-gebruikers heeft een koopintentie. Ontdek de reële behoefte van de Pinterest-bezoeker en wanneer je aanbod van dienst of product aansluit op deze behoefte zal er sneller tot aankoop worden overgegaan. bezoeker  Wanneer jouw product aansluit op de behoefte van de klant en hij vindt dit op Pinterest zal hij sneller overgaan tot aanschaf.

21. Enkel pins over interesses zichtbaar

Reeds bij de aanmaak van een account dienen interessegebieden te worden opgegeven. Op basis van de verdere zoekwoorden en pin-kliks krijgt de Pinterest-gebruiker enkel deze pins te zien welke in zijn interessegebieden liggen.  Zo komt je pin met de titel en omschrijving precies bij je interesse-doelgroep.

22. Foto's website rechtreeks posten

Plaats je foto’s op je blog, webshop of website, kan je met de Pin-knop deze direct plaatsen op Pinterest. Bezoekers komen zo onmiddellijk op je website of productpagina.

23. Borden per interesse

Borden kunnen aangemaakt per onderwerp, productgroep of diensten. De geïntresseerde bezoeker kan zo dadelijk meer producten of diensten van de ondernemer ontdekken.

24. Chatten & community

Pinterest is een zoekmachine met een chatbox, zoals een sociale media platform. Reacties kan je opvolgen in de community.

24 REDENEN PINTEREST ZAKELIJK op YOUTUBE 

GRATIS EBOOK

PINTEREST ZAKELIJK

 Wil je als ondernemer starten met Pinterest of plan je een pin-campagne of een ads-campagne, neem even contact voor een informatief gesprek.
Tags: , , , , , , , , , ,