Hoe werkt Pinterest ?

De vraag ‘hoe werkt Pinterest ?’ kan best beantwoord worden met het voorbeeld van een enorm online-prikbord, waarop ideeën, foto’s en video’s worden geprikt op allerhande borden.
Pinterest is geen social contacten-platform doch een zoekmachine, waarop bezoekers zoeken naar ideeën, producten, informatie en diensten. Deze informatie wordt weergegeven in beeld (foto’s) en in video’s en noemt men ‘pin’s’.
Alles draait om het ontdekken van nieuwe ideeën. De gebruikers worden geïnspireert met nieuw beeldmateriaal en komen met één eenvoudige klik direct bij méér informatie, door de directe URL-link.
De links verwijzen naar websites, naar blogs, naar video’s, naar documenten, naar producten en naar omschrijvingen van aangeboden diensten.
Ontdekte informatie, de pin’s dus, kan opgeslagen worden op de borden van de gebruiker en kunnen later eenvoudig teruggevonden worden.
Hoe werkt Pinterest op vlak van contacten ? Op Pinterest handelt het niet over andere contacten, doch draait het rond de interesses van de gebruiker zelf.  Hierdoor lijkt Pinterest veel persoonlijker. Er is wel de mogelijkheid om met je volgers te chatten.
Samen met anderen worden interesses gedeeld met pins te delen en op borden te pinnen.
Pinterest-borden kunnen zowel privaat als publiek zijn. Voor je persoonlijke wensen kan je eventueel een privé-bord maken. Voor je interesse die je wil delen maak je dan publieke borden.

VOLGEN en GEVOLGD worden

Wil je de publicaties van favoriete personen en bedrijven volgen, dan kan dat heel eenvoudig met de VOLGEN-knop op het profiel van je favoriet.
Anderen kunnen op hun beurt ook jou en je bedrijf volgen, wanneer ze interesse tonen in je pin’s.
Om sneller gevonden te worden kan je gebruikmaken van zoekwoorden van interessante items en deze zoekwoorden gebruiken in je titel van de pin en in de omschrijving.
Terwijl andere sociale media platformen streven om de bezoekers op hun platform te houden, biedt Pinterest het tegenovergestelde. Door het plaatsen van een externe URL-link bij de pin leidt je de bezoeker direct naar je website-artikel of productinfo.
Overigens wordt bij elke pin je website of blog weergegeven.
 De pin zelf kan een url bevatten naar een andere externe link.
Pinterest-gebruikers kunnen de pins van andere pinners plaatsen (re-pinnen) op hun eigen borden naast hun eigen pins.
Pinterest is in gronde een groot netwerk van pins en borden van mensen met dezelfde interesses.
De interesse van de bezoeker is uiterst belangrijk voor Pinterest. Op de tijdlijk krijgt de bezoeker ENKEL pins te zien over zijn interessegebieden.  Vanaf de aanmaak van de account vraagt Pinterest een vijftal interessegebieden aan te duiden. Op basis van verdere zoekgegevens, bezochte pins en borden worden deze interessegebieden uitgebreid.
Per maand heeft Pinterest momenteel meer dan 450 miljoen gebruikers en steeds meer mensen ontdekken Pinterest.
Het merendeel van de Pinterest-bezoekers zijn vrouwen, meer dan 70 %. Vandaar dat er talloze borden zijn over mode, recepten, wonen, reizen,…. welke de persoonlijke levenssfeer in pins en borden uitdragen, en dit wereldwijd.

PINTEREST in de toekomst

een positievere plek op internet waar advertenties niet onderbreken, maar eerder inspireren.
Tijdens de  allereerste wereldwijde adverteerdersconferentie op 3 maart 2021 heeft Pinterest de toekomstvisie gegeven : een positievere plek op internet waar advertenties niet onderbreken, maar inspireren.
Samengevat zijn er  vier belangrijkste aankondigingen van de Pinterest Presents-fase.

1. een groeiend betrokken publiek

Pinterest heeft nu 459 miljoen maandelijkse actieve gebruikers – dat zijn bijna een half miljard mensen die naar Pinterest komen om hun toekomst op te bouwen. Pinterest deelt dat de snelste groei afkomstig is van twee demografische categorieën die je misschien niet gemakkelijk met Pinterest associeert: Gen Z en mannen.
Wereldwijd groeiden beide doelgroepen jaar op jaar met 40% in 2020, waardoor een heleboel nieuwe pinners op het platform kwamen
Naar welk publiek je ook kijkt, ze zijn op Pinterest om nieuwe ideeën te ontdekken. Dankzij dit toekomstgerichte gedrag geeft Pinterest je de vroegste signalen over opkomende trends en nieuw consumentengedrag, en een kans om je merk af te stemmen op wat er gaat komen.

2. nieuwe manier om video te kopen

Een ding dat je misschien niet beseft: Pinterest is al een videoplatform. Video explodeert absoluut op Pinterest, aangezien pinners nu één miljard video’s per dag bekijken
Met de nieuwe Pinterest Premiere-pakketten kun je video’s gebruiken om op betrouwbare wijze je publiek op grote schaal te bereiken, in de waardevolle planning-mindset die Pinterest biedt. Pinterest Premiere geeft je de mogelijkheid om de targeting van videoadvertenties af te stemmen op een specifieke demografie of een specifieke categorie (een combinatie van demografie en interesses). Deze pakketten zijn opgezet om u te helpen een groter bereik en schaalvergroting te genereren voor momenten zoals lanceringen, merkevenementen of zelfs lopende campagne.

3. de toekomst van winkelen

Pinterest heeft een visie voor een betere, leukere online winkelervaring – en ze zijn nog maar net begonnen. Dit jaar zie je een nog betere winkelervaring op Pinterest voor zowel verkopers als pinners. Dat betekent verbeteringen zoals betere tools voor catalogusbeheer en geautomatiseerde bied- en budgetteringsoplossingen. En Pinterest houdt uw analyses in de gaten.
Dit jaar 2021 krijgen beheerde adverteerders een verbeterd dashboard voor conversieanalyse om dieper in te gaan op downstream-conversies en om de impact van Pinterest op meerdere kanalen beter in kaart te brengen.

4. het loont om positief te zijn

Positiviteit is belangrijk en Pinterest is er trots op dat 8 van de 10 mensen die Pinterest gebruiken, zeggen dat ze er een positief gevoel bij hebben.
Die positieve omgeving vertaalt zich in betere resultaten voor u – omdat mensen eerder een positief gevoel zullen hebben over merken, die op positieve plaatsen verschijnen, onthouden en vertrouwen

Meer over PINTEREST

PINTEREST ZAKELIJK

 Wil je als ondernemer starten met Pinterest of plan je een pin-campagne of een ads-campagne, neem even contact voor een informatief gesprek.
Tags: