Waarom bezoeken mensen Pinterest

Waarom bezoeken mensen PINTEREST

 • Mensen komen naar Pinterest om zich te laten inspireren en om ideeën en nieuwe dingen te ontdekken. Ze zijn actief op zoek naar nieuw en inspirerend content, makkelijk te vinden via foto’s en video’s
 • En verder ZIEN bezoekers je content wanneer ze zoeken en bladeren door Pinterest. Ze kunnen je volgen op je profiel en zo meer informatie bekomen. Het opslaan van je content op hun eigen borden is fantastisch naast uiteraard het delen van je content.
 • Met een zakelijk account wordt de betrokkenheid bijgehouden en is er toegang tot statistieken.
Er zijn eindeloze mogelijkheden om met uw publiek in contact te komen als u hun persoonlijkheden en interesses kent.
 • Persoonlijkheden op Pinterest
 • Technologieliefhebber: slaat pins op met interessante producten en hacks voor technologie.
 • Liefhebber van huisdecoratie: spaart pin’s voor hun droomhuis en volgt meubelmerken. 45 miljoen Amerikaanse pinners houden zich bezig met huisdecoratie.( Bron: GfK voor Pinterest-pad om onderzoek te kopen onder wekelijkse pinners die Pinterest gebruiken in de categorie, VS, november 2018)
 • Modeliefhebber: zoekt naar dagelijkse outfit-inspiratie en volgt accounts in de stijl van de rode loper. US Pinners houden zich bezig met stijlinhoud. (Bron: GfK voor Pinterest, Path to buy study with wekelijkse pinners, VS, november 2018)
 • Liefhebber van eten en drinken: volgen en bewaren pins, afbeeldingen van overheerlijke gerechten, recepten en kooktips.  72% van de gebruikers in de VS die content met betrekking tot eten en drinken pinnen, heeft een aankoop gedaan op basis van pins van merken. (Bron: Pinterest, interne analyse, VS, november 2018)
 • Schoonheidsliefhebber pint schoonheidsideeën en tips en volgt make-uptutorials. 52 miljoen Amerikaanse Pinterest-gebruikers houden zich bezig met beauty-inhoud op Pinterest. (Bron: GfK for Pinterest, Path to purchase study with wekelijkse pinners, VS, december 2017)
 • Reisliefhebber: pins inspirerende foto’s van reisuitrusting en plaatsen om te bezoeken. Volgt reisbloggers en National Geographic. 78% van de mensen die reisinhoud pinnen in de VS heeft een aankoop gedaan op basis van pins van reismerken. (Bron: GfK voor Pinterest, onderzoek naar aankooppad onder wekelijkse pinners die Pinterest gebruiken in de categorie, VS, november 2018)
 • Er zijn allerlei soorten mensen op Pinterest. Weten waarin ze geïnteresseerd zijn, kan merken helpen om ze te geven wat ze willen
 • Ontdek de juiste doelgroep voor je business

Wie is het Pinterest-publiek

Pinterest bestaat uit een unieke en diverse verzameling mensen, die klaar zijn om actie te ondernemen, met intentie te verkennen en iets nieuws te ontdekken. Ze zijn divers, zowel in wie ze zijn als in wat hen interesseert en ze zijn doelgericht en komen naar Pinterest om nieuwe ideeën op te doen.
98% van de pinners geeft aan dat ze nieuwe dingen proberen die ze op Pinterest vinden.  (Bron: Nielsen voor Pinterest, onderzoek naar effectiviteit van advertenties, VS, mei 2017)
Mensen op Pinterest hebben meer dan 240 miljard pins bewaard.  (Bron: Pinterest, wereldwijde analyse, Q1 2020)
Ze zijn actiegericht en zullen zich bezighouden met wat hen intrigeert.
89% van de mensen op Pinterest gebruikt het om inspiratie op te doen. (Bron: GfK voor Pinterest, onderzoek naar aankooppad met wekelijkse pinners, VS, november 2018)
En wekelijkse pinners die Pinterest gebruiken tijdens hun aankooptraject, hebben de neiging om meer te winkelen, meer uit te geven en hebben meer kans op manden met meerdere items in vergelijking met degenen die niet op Pinterest zijn. *
(Bron: LRW, VS, Inspired Shopping on Pinterest, januari 2020)
Ze zijn ruimdenkend en klaar om nieuwe dingen te ontdekken.
95% van de Pinterest-gebruikers zegt dat Pinterest hen inspireert of op ideeën brengt.  (Bron: Talk Shoppe, VS, Emotions, Attitudes, and Usage Study, december 2018)
83% van de wekelijkse Amerikaanse Pinterest-gebruikers heeft een aankoop gedaan op basis van het zien van pins van merken. (Bron: GfK Pinterest, onderzoek naar aankooppad onder wekelijkse pinners die Pinterest gebruiken in de categorie, VS, november 2018)
Ontdek de juiste doelgroep voor je business

Wil jij ook Pinterest gebruiken voor meer bezoekers naar website en handel ?

Mosaweb.com
Tony Steensels
Vennendijk 37 3680 MAASEIK BE
+32 0472 34 73 66
info@mosaweb.com
KBO BE 0 858 875 216

De elementen van de Pinterest pin

ELEMENTEN VAN DE PIN

Een pin bestaat uit volgende elementen :
1. een foto, een serie foto’s of een video.
2. een titel van max. 100 tekens
3. een omschrijving van max. 500 tekens
4. een alt-tekst toevoeging
5. een url-link 

1. AFBEELDING en VIDEO

Foto Afbeelding

Het beste is natuurlijk om je eigen fotomateriaal te gebruiken. Zorg voor kwalitatieve foto’s. Mistige en onduidelijke foto’s zijn uit den boze. Gebruik liefst haarscherpe, prachtige afbeeldingen. Producten kan je zowel gewoon als in gebruik laten zien of door “voor” en “na” gebruik te presenteren. Webshop-eigenaars maken gebruik van hun productafbeeldingen, afgewisseld met een sfeerbeeld.
Maak gebruik van teksten. Een tekst op een pin vergroot de klik-ratio van de bezoeker.
Voor de bewerking van je afbeeldingen en foto’s kan beroep gedaan worden op hulpprogramma’s zoals zoals Photoshop of Canva.
Met Canva in de gratis versie kom je al een heel eind verder met gratis foto’s, achtergronden en diverse templates. Overigens is het werken met Canva erg snel duidelijk en biedt ook standaard-templates voor Pinterest-pins.
Pin Formaat Afbeeldingen :
Pinterest geeft als het ideale formaat voor een pin 600 bij 900 pixels en grotere pins werken ook, als de verhouding 2:3 is aangehouden. Het Pinterest-formaat in Canva is 735 bij 1102 pixels, wat dezelfde verhouding namelijk 2:3. Gebruik steeds hetzelfde formaat, zodat je Pinterest-bord er overzichtelijk en ordelijk bij blijft. Via Canva kan je kiezen voor standaard-templates en je kan zelf een template aanmaken met je huisstijl.
Pinterest beveelt als bestandstypes voor afbeeldingen van het type .PNG of .JPEG van max. 32 MB.

Gratis Rechtenvrije Foto's

VERGROOTGLAS

Door een klik op het vergrootglas krijgt de bezoeker de pin in groter beeld. Tevens presenteert Pinterest een groot aanbod van gelijkaardige pins en rijkt de bezoeker een grote keuze van zijn interessevlak.

VIDEO

Videopins : trek de directe aandacht van de bezoeker met een geweldige inleiding. Kies de juiste videolengte en breng je boodschap kort en duidelijk. Overweeg ook dat Pinterest-gebruikers video’s bekijken zonder geluid. Tekstoverlay is ook belangrijk bij ‘t aanwenden van video’s.
Voor video beveelt Pinterest het volgende aan :
type : .Mp4 .Mov of .M4v in breedbeeld (16:9). Videovierkant (1:1) of verticaal (2:3, 9:16)
Maximaal 2 GB
Videolengte :   voor organisch : maximaal  4 sec. Aanbevolen om maximaal 1 à 2 min. te benutten.
Voor sponsoring (advertenties) : 6 à 15 sec en de max. breedte van de video mag de hoogte/breedteverhouding van 1:1 niet overschrijden.
Upload video’s in bulk
Je kunt meerdere videopins tegelijk maken door je hele videobibliotheek te publiceren met een enkele CSV-upload. Lees meer.

2. BEWAREN VANAF WEBSITE

Wil je een foto direct invoegen vanaf een website, dan dient de website-url te worden ingevuld en reikt Pinterest je de afbeeldingen op deze website of website-pagina aan.

3. DE TITEL

Voor de titel zijn 100 tekens beschikbaar. Zorg dat deze passend is bij je afbeelding of video. Met de juiste zoekwoorden wordt de pin bij het doelpubliek gepresenteerd.

4. OMSCHRIJVING

Met 500 tekens beschik je om een ruime gelegenheid je pin te omschrijven. Ook hier is het gebruik van zoekwoorden een plus om je doelpubliek te bereiken. Tevens kan je aan het einde van de omschrijving hashtags toevoegen.

5. ALT OMSCHRIJVING

Met de Alt-omschrijving biedt Pinterest de mogelijkheid om je tekstomschrijving te laten voorlezen. Ook hier zijn 500 tekens beschikbaar.

6. DE URL-LINK

De mogelijkheid om URL-link te plaatsen is vrijwel uniek op sociale media. Met een eenvoudige klik op de pin wordt de bezoeker direct verder geleid voor meer info. De link is extern en kan naar diverse locaties leiden : vb bedrijfspagina, productpagina, dienstenpagina, video, document of een app.

7. PUBLICEREN

Pinterest biedt de optie om onmiddellijk te publiceren of de pin in te plannen op later tijdstip.
LET OP :  Pin niet dezelfde pin met dezelfde link op dezelfde dag, week of maand. Dit duldt Pinterest niet en je account kan opgeschort worden.
Voor alle publicatie’s van pins is Tailwind een eenvoudig en efficiënt programma. Door het opzetten van een tijdsplanning worden alle pins gepland en kan je weken en maanden vooruit werken met de publicatie van je pins.  Zo vermijdt je dubbele pin-publicaties en voorkom je de schorsing van je Pinterest-account.
Dit kan je tevens benutten voor Instagram-posts.

PINTEREST ZAKELIJK

 Wil je als ondernemer starten met Pinterest of plan je een pin-campagne of een ads-campagne, aarzel niet ons te contacteren voor hulp of een informatief gesprek. 

Alle types Pinterest Pins

In de types van Pinterest pins kan je eerst de indeling maken voor organische (gratis)  en gepromote (advertentie) pins.
In de organische pins kennen we twee types nl de gewone en de verrijkte (rich pins).

TYPES PINTEREST PIN's

1. Standaard Pin

standaard pin : opvallende afbeeldingen voor het uitlichten van producten, recepten, foto’s en meer. Het meest makkelijke formaat op Pinterest om nieuw publiek te bereiken.

2. Video Pin

video pin : de aandacht van mensen trekken met beelden, geluiden in video’s. Een videopin wordt standaard zonder geluid afgespeeld en bevat altijd een omslagafbeelding. Zo kunnen bezoekers onmiddellijk vaststellen waarover de video handelt.

3. Verzameling Pin

verzameling pin : meerdere producten in één pin plaatsen of diverse foto’s over één item

4. Verhaal Pin

NIEUW ! Verhaalpins : In België en Nederland zijn vandaag de verhaalpins nog niet beschikbaar.
Verhaalpins van hoge kwaliteit maken en deze opslaan op relevante borden is één van de meest waardevolste dingen die je kan doen om je bereik te vergroten en je publiek te laten groeien, omdat het pinners aanmoedigt om met je inhoud bezig te zijn.

PINTEREST RICH PINS

1. Productpins - Product Rich Pin

De productpins zijn aangewezen voor de producten op webshops. Ze tonen meer productinformatie vanaf de website voor de bezoekers en bevatten de actuele prijs, de beschikbaarheid van het product en de productomschrijving.

2. Artikelpins - Article Rich Pin

Voor artikels, blogposts en ander geschreven content kan je artikelpins gebruiken.  Bij het pinnen van een foto uit het artikel, blog of tekst wordt bij de pin automatisch de link geplaatst.
Ook de titel van het artikel – headline – wordt gepubliceerd samen met de meta-omschrijving van de webpagina bij de pin-omschrijving, de publicatiedatum en de auteur van het artikel.

3. Receptpins - Recipe Rich Pin

Speciaal voor de kook- en voedingsindustrie is de receptpin ontwikkeld. Receptpins omvatten de titel, de portiegrootte, de bereidingstijd, beoordelingen, dieetopties en een lijst met de gebruikte ingrediënten.

4. App-pins - App Rich Pin

Voor de ontwikkelaars en verleners van Apps is de App-pin ontwikkeld om bezoekers toe te laten onmiddellijk een app te downloaden.  (enkel compatibel met IOS)

PINTEREST ZAKELIJK

 Wil je als ondernemer starten met Pinterest of plan je een pin-campagne of een ads-campagne, aarzel niet ons te contacteren voor hulp of een informatief gesprek. 

L

Succesrijk Pinterest Rich Pins maken

PINTEREST RICH PINS

Succesrijk Pinterest Rich Pins maken

Wat zijn Pinterest Rich Pins ?

Pinterest RIche Pins zijn pins, waaraan automatisch informatie wordt toegevoegd vanuit je website, via de metadata van de webpagina’s. Metadata zijn die gegevens die je webpagina omschrijven en zoekmachines helpen je content te vinden en juist weer te geven. Zo worden de titel, de omschrijving rechtstreeks bij de pin gepubliceerd op Pinterest. 
Pinterest Rich Pins zijn gratis beschikbaar.

4 Soorten Pinterest Rich Pins

1. Productpins - Product Rich Pin

De productpins zijn aangewezen voor de producten op webshops. Ze tonen meer productinformatie vanaf de website voor de bezoekers en bevatten de actuele prijs, de beschikbaarheid van het product en de productomschrijving.

2. Artikelpins - Article Rich Pin

Voor artikels, blogposts en ander geschreven content kan je artikelpins gebruiken.  Bij het pinnen van een foto uit het artikel, blog of tekst wordt bij de pin automatisch de link geplaatst.
Ook de titel van het artikel – headline – wordt gepubliceerd samen met de meta-omschrijving van de webpagina bij de pin-omschrijving, de publicatiedatum en de auteur van het artikel.

3. Receptpins - Recipe Rich Pin

Speciaal voor de kook- en voedingsindustrie is de receptpin ontwikkeld. Receptpins omvatten de titel, de portiegrootte, de bereidingstijd, beoordelingen, dieetopties en een lijst met de gebruikte ingrediënten.

4. App-pins - App Rich Pin

Voor de ontwikkelaars en verleners van Apps is de App-pin ontwikkeld om bezoekers toe te laten onmiddellijk een app te downloaden.  (enkel compatibel met IOS)

Waarom Pinterest Rich Pins gebruiken

Rich pins passen zich automatisch aan, wanneer er wijzigingen op de websitepagina of productpagina worden doorgevoerd. Heel gemakkelijk voor productprijzen of titels en metatags veranderen.
Rich Pins ogen professioneler door extra informatie en zijn beter zichtbaar op Pinterest.

Hoe aanmelden voor Rich Pins

Om Pinterest rich pins te kunnen aanmaken voor je website, dien je je eenmalig aan te melden bij Pinterest.
Voor productpins, artikelpins en receptpins is dat vrij eenvoudig of je kan hiervoor je websitebeheerder contacteren.  Voor app-pins contacteer je best de developer van je app.
VALIDEREN
Wanneer de metagegevens zijn geïnstalleerd op je website kan je via de Pinterest RIch Pin Validator de validatie aanvragen. Pinterest verifieert je website vrijwel onmiddellijk. Na goedkeuring zal alle content van je website weergegeven worden op Pinterest als Rich Pins.

PINTEREST ZAKELIJK

 Wil je als ondernemer starten met Pinterest of plan je een pin-campagne of een ads-campagne, aarzel niet ons te contacteren voor hulp of een informatief gesprek. 

L

Hoe succesrijke Pinterest pins maken

Voor de start van ‘Hoe succesrijke Pinterest pins maken’  het begrip ‘pins’ toelichten.

Wat zijn pins ?

Net zoals je op een prikbord een foto vastpint, kan je op Pinterest-borden foto’s en video’ s pinnen. kPins zijn bladwijzers die mensen kunnen gebruiken om hun lievelingsideeën op Pinterest te bewaren.
Pins zijn de posts op Pinterest en deze pins zoeken bezoekers en bewaren ze op hun prikborden om ideeën op te doen, om te herbekijken of om later aan te kopen.
Pins zijn gratis en bevatten meestal een url-link. Door op de pin te klikken kom je op de achterliggende website-pagina of video.
Door op het vergrootglas (rechts onder op bijna iedere pin) te klikken krijg je van Pinterest onmiddellijk een ruim aanbod van gelijkaardige pins onder ‘meer ideeën’.
Ondernemers kunnen ook ads pinnen en marktgericht hun advertenties publiceren. Dit noemt Pinterest SPONSOREN.

De structuur van een Pinterest-pin

Een pin bestaat uit volgende elementen :
1. een foto, een serie foto’s of een video.
2. een titel van max. 100 tekens
3. een omschrijving van max. 500 tekens
4. een alt-tekst toevoeging
5. een url-link 
Bedenk vooraf bij het maken van een pin wat je voor elk van deze elementen zal publiceren. Voor ‘titel’ en ‘omschrijving’ kan je best zoekwoorden gebruiken, opdat je pin vaker gepresenteerd wordt.

Hoe succesrijke Pinterest pins maken

Vanaf je Pinterest-profiel zijn er drie mogelijkheden :

1 .Direct vanaf je profiel een pin aanmaken.

2.Van je profiel "bewaard" links boven de pin aanmaken.

3.Van je profiel "bewaard" rechts onder + kliken en pin aanmaken selecteren.

Je ontvangt dit scherm met duidelijke instructies om in te vullen.

Soorten Pinterest Pins

1. Standaard Pin

standaard pin : opvallende afbeeldingen voor het uitlichten van producten, recepten, foto’s en meer. Het meest makkelijke formaat op Pinterest om nieuw publiek te bereiken.

2. Video Pin

video pin : de aandacht van mensen trekken met beelden, geluiden in video’s. Een videopin wordt standaard zonder geluid afgespeeld en bevat altijd een omslagafbeelding. Zo kunnen bezoekers onmiddellijk vaststellen waarover de video handelt.

3. Verzameling Pin

verzameling pin : meerdere producten in één pin plaatsen of diverse foto’s over één item

4. Verhaal Pin

NIEUW ! Verhaalpins : In België en Nederland zijn vandaag de verhaalpins nog niet beschikbaar.
Verhaalpins van hoge kwaliteit maken en deze opslaan op relevante borden is één van de meest waardevolste dingen die je kan doen om je bereik te vergroten en je publiek te laten groeien, omdat het pinners aanmoedigt om met je inhoud bezig te zijn.

PINTEREST ZAKELIJK

 Wil je als ondernemer starten met Pinterest of plan je een pin-campagne of een ads-campagne, aarzel niet ons te contacteren voor hulp of een informatief gesprek. 

ELEMENTEN VAN DE PIN

1. AFBEELDING en VIDEO

Foto Afbeelding

Het beste is natuurlijk om je eigen fotomateriaal te gebruiken. Zorg voor kwalitatieve foto’s. Mistige en onduidelijke foto’s zijn uit den boze. Gebruik liefst haarscherpe, prachtige afbeeldingen. Producten kan je zowel gewoon als in gebruik laten zien of door “voor” en “na” gebruik te presenteren. Webshop-eigenaars maken gebruik van hun productafbeeldingen, afgewisseld met een sfeerbeeld.
Maak gebruik van teksten. Een tekst op een pin vergroot de klik-ratio van de bezoeker.
Voor de bewerking van je afbeeldingen en foto’s kan beroep gedaan worden op hulpprogramma’s zoals zoals Photoshop of Canva.
Met Canva in de gratis versie kom je al een heel eind verder met gratis foto’s, achtergronden en diverse templates. Overigens is het werken met Canva erg snel duidelijk en biedt ook standaard-templates voor Pinterest-pins.
Pin Formaat Afbeeldingen :
Pinterest geeft als het ideale formaat voor een pin 600 bij 900 pixels en grotere pins werken ook, als de verhouding 2:3 is aangehouden. Het Pinterest-formaat in Canva is 735 bij 1102 pixels, wat dezelfde verhouding namelijk 2:3. Gebruik steeds hetzelfde formaat, zodat je Pinterest-bord er overzichtelijk en ordelijk bij blijft. Via Canva kan je kiezen voor standaard-templates en je kan zelf een template aanmaken met je huisstijl.
Pinterest beveelt als bestandstypes voor afbeeldingen van het type .PNG of .JPEG van max. 32 MB.

Gratis Rechtenvrije Foto's

VERGROOTGLAS

Door een klik op het vergrootglas krijgt de bezoeker de pin in groter beeld. Tevens presenteert Pinterest een groot aanbod van gelijkaardige pins en rijkt de bezoeker een grote keuze van zijn interessevlak.

VIDEO

Videopins : trek de directe aandacht van de bezoeker met een geweldige inleiding. Kies de juiste videolengte en breng je boodschap kort en duidelijk. Overweeg ook dat Pinterest-gebruikers video’s bekijken zonder geluid. Tekstoverlay is ook belangrijk bij ‘t aanwenden van video’s.
Voor video beveelt Pinterest het volgende aan :
type : .Mp4 .Mov of .M4v in breedbeeld (16:9). Videovierkant (1:1) of verticaal (2:3, 9:16)
Maximaal 2 GB
Videolengte :   voor organisch : maximaal  4 sec. Aanbevolen om maximaal 1 à 2 min. te benutten.
Voor sponsoring (advertenties) : 6 à 15 sec en de max. breedte van de video mag de hoogte/breedteverhouding van 1:1 niet overschrijden.
Upload video’s in bulk
Je kunt meerdere videopins tegelijk maken door je hele videobibliotheek te publiceren met een enkele CSV-upload. Lees meer.

2. BEWAREN VANAF WEBSITE

Wil je een foto direct invoegen vanaf een website, dan dient de website-url te worden ingevuld en reikt Pinterest je de afbeeldingen op deze website of website-pagina aan.

3. DE TITEL

Voor de titel zijn 100 tekens beschikbaar. Zorg dat deze passend is bij je afbeelding of video. Met de juiste zoekwoorden wordt de pin bij het doelpubliek gepresenteerd.

4. OMSCHRIJVING

Met 500 tekens beschik je om een ruime gelegenheid je pin te omschrijven. Ook hier is het gebruik van zoekwoorden een plus om je doelpubliek te bereiken. Tevens kan je aan het einde van de omschrijving hashtags toevoegen.

5. ALT OMSCHRIJVING

Met de Alt-omschrijving biedt Pinterest de mogelijkheid om je tekstomschrijving te laten voorlezen. Ook hier zijn 500 tekens beschikbaar.

6. DE URL-LINK

De mogelijkheid om URL-link te plaatsen is vrijwel uniek op sociale media. Met een eenvoudige klik op de pin wordt de bezoeker direct verder geleid voor meer info. De link is extern en kan naar diverse locaties leiden : vb bedrijfspagina, productpagina, dienstenpagina, video, document of een app.

7. PUBLICEREN

Pinterest biedt de optie om onmiddellijk te publiceren of de pin in te plannen op later tijdstip.
LET OP :  Pin niet dezelfde pin met dezelfde link op dezelfde dag, week of maand. Dit duldt Pinterest niet en je account kan opgeschort worden.
Voor alle publicatie’s van pins is Tailwind een eenvoudig en efficiënt programma. Door het opzetten van een tijdsplanning worden alle pins gepland en kan je weken en maanden vooruit werken met de publicatie van je pins.  Zo vermijdt je dubbele pin-publicaties en voorkom je de schorsing van je Pinterest-account.
Dit kan je tevens benutten voor Instagram-posts.

BEWAREN

Bewaren op Pinterest heet “repinnen”.  Wanneer bezoekers je pin interessant vinden, kan deze bewaard worden op één van hun borden. Zie je zelf interessante pins, kan je die bewaren op één van je eigen borden.  De oorspronkelijke pinner krijgt hierover ‘n berichtje. Tevens zie je in het pins-overzicht, welke pins zijn bewaard.

BROWSERKNOP

Installeer de Pinterest-browserknop voor Chrome, Firefox of Microsoft Edge om vanaf elke website ideeën te kunnen bewaren. Meer lezen

CHATTEN

Gebruikers van Pinterest kunnen  met elkaar chatten. Deze functie zou oorspronkelijk bedoeld zijn om meningen uit te wisselen over pins doch laat ook toe om over andere onderwerpen een gesprek te voeren.

PINTEREST ZAKELIJK

 Wil je als ondernemer starten met Pinterest of plan je een pin-campagne of een ads-campagne, aarzel niet ons te contacteren voor hulp of een informatief gesprek. 

PINTEREST RICH PINS

Hoe Pinterest Rich Pins maken ?

Wat zijn Pinterest Rich Pins ?

Pinterest RIche Pins zijn pins, waaraan automatisch informatie wordt toegevoegd vanuit je website, via de metadata van de webpagina’s. Metadata zijn die gegevens die je webpagina omschrijven en zoekmachines helpen je content te vinden en juist weer te geven. Zo worden de titel, de omschrijving rechtstreeks bij de pin gepubliceerd op Pinterest. 
Pinterest Rich Pins zijn gratis beschikbaar.

4 Soorten Pinterest Rich Pins

1. Productpins - Product Rich Pin

De productpins zijn aangewezen voor de producten op webshops. Ze tonen meer productinformatie vanaf de website voor de bezoekers en bevatten de actuele prijs, de beschikbaarheid van het product en de productomschrijving.

2. Artikelpins - Article Rich Pin

Voor artikels, blogposts en ander geschreven content kan je artikelpins gebruiken.  Bij het pinnen van een foto uit het artikel, blog of tekst wordt bij de pin automatisch de link geplaatst.
Ook de titel van het artikel – headline – wordt gepubliceerd samen met de meta-omschrijving van de webpagina bij de pin-omschrijving, de publicatiedatum en de auteur van het artikel.

3. Receptpins - Recipe Rich Pin

Speciaal voor de kook- en voedingsindustrie is de receptpin ontwikkeld. Receptpins omvatten de titel, de portiegrootte, de bereidingstijd, beoordelingen, dieetopties en een lijst met de gebruikte ingrediënten.

4. App-pins - App Rich Pin

Voor de ontwikkelaars en verleners van Apps is de App-pin ontwikkeld om bezoekers toe te laten onmiddellijk een app te downloaden.  (enkel compatibel met IOS)

Waarom Pinterest Rich Pins gebruiken

Rich pins passen zich automatisch aan, wanneer er wijzigingen op de websitepagina of productpagina worden doorgevoerd. Heel gemakkelijk voor productprijzen of titels en metatags veranderen.
Rich Pins ogen professioneler door extra informatie en zijn beter zichtbaar op Pinterest.

Hoe aanmelden voor Rich Pins

Om Pinterest rich pins te kunnen aanmaken voor je website, dien je je eenmalig aan te melden bij Pinterest.
Voor productpins, artikelpins en receptpins is dat vrij eenvoudig of je kan hiervoor je websitebeheerder contacteren.  Voor app-pins contacteer je best de developer van je app.
VALIDEREN
Wanneer de metagegevens zijn geïnstalleerd op je website kan je via de Pinterest RIch Pin Validator de validatie aanvragen. Pinterest verifieert je website vrijwel onmiddellijk. Na goedkeuring zal alle content van je website weergegeven worden op Pinterest als Rich Pins.

PINTEREST ZAKELIJK

 Wil je als ondernemer starten met Pinterest of plan je een pin-campagne of een ads-campagne, aarzel niet ons te contacteren voor hulp of een informatief gesprek. 

Hoe werkt Pinterest ?

De vraag ‘hoe werkt Pinterest ?’ kan best beantwoord worden met het voorbeeld van een enorm online-prikbord, waarop ideeën, foto’s en video’s worden geprikt op allerhande borden.
Pinterest is geen social contacten-platform doch een zoekmachine, waarop bezoekers zoeken naar ideeën, producten, informatie en diensten. Deze informatie wordt weergegeven in beeld (foto’s) en in video’s en noemt men ‘pin’s’.
Alles draait om het ontdekken van nieuwe ideeën. De gebruikers worden geïnspireert met nieuw beeldmateriaal en komen met één eenvoudige klik direct bij méér informatie, door de directe URL-link.
De links verwijzen naar websites, naar blogs, naar video’s, naar documenten, naar producten en naar omschrijvingen van aangeboden diensten.
Ontdekte informatie, de pin’s dus, kan opgeslagen worden op de borden van de gebruiker en kunnen later eenvoudig teruggevonden worden.
Hoe werkt Pinterest op vlak van contacten ? Op Pinterest handelt het niet over andere contacten, doch draait het rond de interesses van de gebruiker zelf.  Hierdoor lijkt Pinterest veel persoonlijker. Er is wel de mogelijkheid om met je volgers te chatten.
Samen met anderen worden interesses gedeeld met pins te delen en op borden te pinnen.
Pinterest-borden kunnen zowel privaat als publiek zijn. Voor je persoonlijke wensen kan je eventueel een privé-bord maken. Voor je interesse die je wil delen maak je dan publieke borden.

VOLGEN en GEVOLGD worden

Wil je de publicaties van favoriete personen en bedrijven volgen, dan kan dat heel eenvoudig met de VOLGEN-knop op het profiel van je favoriet.
Anderen kunnen op hun beurt ook jou en je bedrijf volgen, wanneer ze interesse tonen in je pin’s.
Om sneller gevonden te worden kan je gebruikmaken van zoekwoorden van interessante items en deze zoekwoorden gebruiken in je titel van de pin en in de omschrijving.
Terwijl andere sociale media platformen streven om de bezoekers op hun platform te houden, biedt Pinterest het tegenovergestelde. Door het plaatsen van een externe URL-link bij de pin leidt je de bezoeker direct naar je website-artikel of productinfo.
Overigens wordt bij elke pin je website of blog weergegeven.
 De pin zelf kan een url bevatten naar een andere externe link.
Pinterest-gebruikers kunnen de pins van andere pinners plaatsen (re-pinnen) op hun eigen borden naast hun eigen pins.
Pinterest is in gronde een groot netwerk van pins en borden van mensen met dezelfde interesses.
De interesse van de bezoeker is uiterst belangrijk voor Pinterest. Op de tijdlijk krijgt de bezoeker ENKEL pins te zien over zijn interessegebieden.  Vanaf de aanmaak van de account vraagt Pinterest een vijftal interessegebieden aan te duiden. Op basis van verdere zoekgegevens, bezochte pins en borden worden deze interessegebieden uitgebreid.
Per maand heeft Pinterest momenteel meer dan 450 miljoen gebruikers en steeds meer mensen ontdekken Pinterest.
Het merendeel van de Pinterest-bezoekers zijn vrouwen, meer dan 70 %. Vandaar dat er talloze borden zijn over mode, recepten, wonen, reizen,…. welke de persoonlijke levenssfeer in pins en borden uitdragen, en dit wereldwijd.

PINTEREST in de toekomst

een positievere plek op internet waar advertenties niet onderbreken, maar eerder inspireren.
Tijdens de  allereerste wereldwijde adverteerdersconferentie op 3 maart 2021 heeft Pinterest de toekomstvisie gegeven : een positievere plek op internet waar advertenties niet onderbreken, maar inspireren.
Samengevat zijn er  vier belangrijkste aankondigingen van de Pinterest Presents-fase.

1. een groeiend betrokken publiek

Pinterest heeft nu 459 miljoen maandelijkse actieve gebruikers – dat zijn bijna een half miljard mensen die naar Pinterest komen om hun toekomst op te bouwen. Pinterest deelt dat de snelste groei afkomstig is van twee demografische categorieën die je misschien niet gemakkelijk met Pinterest associeert: Gen Z en mannen.
Wereldwijd groeiden beide doelgroepen jaar op jaar met 40% in 2020, waardoor een heleboel nieuwe pinners op het platform kwamen
Naar welk publiek je ook kijkt, ze zijn op Pinterest om nieuwe ideeën te ontdekken. Dankzij dit toekomstgerichte gedrag geeft Pinterest je de vroegste signalen over opkomende trends en nieuw consumentengedrag, en een kans om je merk af te stemmen op wat er gaat komen.

2. nieuwe manier om video te kopen

Een ding dat je misschien niet beseft: Pinterest is al een videoplatform. Video explodeert absoluut op Pinterest, aangezien pinners nu één miljard video’s per dag bekijken
Met de nieuwe Pinterest Premiere-pakketten kun je video’s gebruiken om op betrouwbare wijze je publiek op grote schaal te bereiken, in de waardevolle planning-mindset die Pinterest biedt. Pinterest Premiere geeft je de mogelijkheid om de targeting van videoadvertenties af te stemmen op een specifieke demografie of een specifieke categorie (een combinatie van demografie en interesses). Deze pakketten zijn opgezet om u te helpen een groter bereik en schaalvergroting te genereren voor momenten zoals lanceringen, merkevenementen of zelfs lopende campagne.

3. de toekomst van winkelen

Pinterest heeft een visie voor een betere, leukere online winkelervaring – en ze zijn nog maar net begonnen. Dit jaar zie je een nog betere winkelervaring op Pinterest voor zowel verkopers als pinners. Dat betekent verbeteringen zoals betere tools voor catalogusbeheer en geautomatiseerde bied- en budgetteringsoplossingen. En Pinterest houdt uw analyses in de gaten.
Dit jaar 2021 krijgen beheerde adverteerders een verbeterd dashboard voor conversieanalyse om dieper in te gaan op downstream-conversies en om de impact van Pinterest op meerdere kanalen beter in kaart te brengen.

4. het loont om positief te zijn

Positiviteit is belangrijk en Pinterest is er trots op dat 8 van de 10 mensen die Pinterest gebruiken, zeggen dat ze er een positief gevoel bij hebben.
Die positieve omgeving vertaalt zich in betere resultaten voor u – omdat mensen eerder een positief gevoel zullen hebben over merken, die op positieve plaatsen verschijnen, onthouden en vertrouwen

Meer over PINTEREST

PINTEREST ZAKELIJK

 Wil je als ondernemer starten met Pinterest of plan je een pin-campagne of een ads-campagne, neem even contact voor een informatief gesprek.

24 redenen om Pinterest zakelijk in te zetten

Liefst 24 reële redenen om Pinterest zakelijk in te zetten om als ondernemer de website, het bedrijf, de webshop of het blog te promoten.
Er zijn diverse inzichten om dit platform zakelijk te benutten en hierop content te plaatsen:
 • de visibiliteit van je onderneming, je bedrijf en je blog te vergroten
 • de promotie van je producten en je diensten of je website of webshop
 • nieuw publiek aantrekken
 • interactie met je publiek opbouwen
 • leads genereren
 • sociale community opbouwen
 • online je reputatie verhogen

24 redenen
om Pinterest zakelijk te gebruiken

1. Pinterest is een visuele zoekmachine

Pinterest is een visuele ZOEKmachine. Mensen zoeken op Pinterest, net zoals op Google en andere zoekmachines. Alle posts bestaan uit foto’s, afbeeldingen en video’s.

2. Content blijft langer zichtbaar

Pinterest biedt het voordeel dat alle content lange tijd beschikbaar blijft. De posts (Pin’s) kunnen altijd teruggevonden en bewaard worden met hierbij de url-link. Het gebeurt wel dat ‘n pin na jaren herleeft. De inspanning om content te maken wordt op langere termijn beloond.

3. Pinterest is gratis

Op Pinterest kan je een privaat account aanmaken én een zakelijk account. Beide accounts zijn gratis. Om meer websiteverkeer en meer bezoekers aan te trekken kan je erg voordelig starten en zonder kosten naamsbekendheid verwerven en contacten met je bezoekers te onderhouden

4. Aan elke pin een directe URL-link

En Pinterest biedt de exclusieve mogelijkheid om bij elke post een uitgaande URL-link te plaatsen. Zo kan je posts rechtstreeks linken aan je website, je videokanaal, je shop of een productomschrijving. 

5. Competitief voor nieuwe website's

Ook houdt Pinterest geen rekening met domeinautoriteit, noch met het volgersaantal noch de leeftijd van de website. Ook een nieuwe  website kan onmiddellijk meetbare resultaten behalen

6. Pinterest is gevoelsmatiger

Door borden en pins te maken, die exact binnen het thema van je website, je onderneming en je handel passen, creëer je een unieke bedrijfssfeer. Het juiste doelpubliek wordt hierdoor benaderd en het vertrouwen van het publiek verhoogt.

7. Antwoord op de vragen

Pinterest-bezoeker zoekt en vraagt en stelt zijn interesse’s vooraf in. Pinterest biedt in de feed enkel pin’s, die beantwoorden op de vragen en in de interessegebieden liggen van de bezoeker. Deze zal dan een keuze maken uit het aanbod op de tijdlijn.
GRATIS EBOOK

8. Een pin kan snel verspreid worden

Er kan ingespeeld worden op de behoeften van de pinterest-bezoeker door middel van zoekwoorden. Hierdoor kan een pin zich snel verspreiden door te bewaren op de eigen borden van de bezoekers en door het delen. Een pin kan viraal gaan en steeds blijft je website in beeld.

9. Pinterest blijft groeien

Jaar na jaar zit Pinterest in de lift.  Met een groei van liefst  21,6 % met 2.950.000 bezoekers voor België. Nederland kent met 5.340.000 bezoekers een stijging van 12,8 %.

Raadpleeg hier het volledig rapport van We are social – Hootsuite 2021

10. Weinig concurrentie

Weinig ondernemers benutten de mogelijkheid om Pinterest zakelijk in te zetten. Toch ligt hier de unieke kans om je bedrijf, je producten en diensten in het daglicht te stellen.

11. Pinterest Statistieken

Zakelijke accounts hebben de gelegenheid om statistieken te raadplegen over resultaten van de geplaatste pins. Hierdoor kan de interesse van de doelgroep precies afgelijnd worden.

12. Pinterestpubliek is bemiddeld

Volgens Pinterest verdient 50 % van de gebruikers meer dan 40.000 € per jaar en zelfs 10 % hiervan méér dan 100.000 €

13. Pinterestpubliek is vrouwelijk

60 % van de actieve Pinterest-pinners zijn vrouwen.  Meestal zijn het de vrouwen die de aankoop in het gezin bepalen, ook de grotere aankopen.  Ze zijn op zoek naar ideeën en producten.  Nu ontdekken de mannen 40+ ook Pinterest.

14. Zoekmachines houden van Pinterest

Grotere zoekmachines, o.a. Google houden van Pinterest.

15. Niet merkgebonden op Pinterest

Maar liefst 98 %van de zoekopdrachten zijn niet merk-gebonden. Kleinere bedrijven hebben hierdoor net zoveel kans als hun grotere collega’s om hun pins voor te stellen. Pinterest-gebruikers beweren via Pinterest een nieuw merk of product te hebben gevonden.

16. Koopgedrag Pinterestgebruikers

Volgens Pinterest heeft 87% heeft een aankoop gedaan nadat ze een product of dienst vonden.

17. Eenvoudig in zoekwoorden

Pinterest is relatief makkelijk voor zoekwoorden te onderzoeken. Er zijn geen long tail keywords vereist. Door het vele gebruik van mobiele apparaten is het zoekwoordengebruik beperkt tot max. 3 woorden.

18. Spreken met foto's en video's

Op Pinterest bestaan de posts uit foto’s en video’s. Een unieke kans om producten en diensten letterlijk in beeld te brengen. Stel je onderneming, je producten en diensten visueel voor, niet enkel in foto’s doch ook in video’s. Het gebruik van video’s in sociale media stijgt en Pinterest biedt de kans om alles van je onderneming voor te stellen. Animatie ten top.

19. Website koppelen aan posts

Door je website te claimen met je zakelijk account wordt je website net boven de pin-titel gepresenteerd. Wanneer je met de pin-url naar bijv. Youtube, productpagina of andere externe link verwijzen blijft je website-url altijd nog in beeld.

20. Hogere koopintentie

80 % van de Pinterest-gebruikers heeft een koopintentie. Ontdek de reële behoefte van de Pinterest-bezoeker en wanneer je aanbod van dienst of product aansluit op deze behoefte zal er sneller tot aankoop worden overgegaan. bezoeker  Wanneer jouw product aansluit op de behoefte van de klant en hij vindt dit op Pinterest zal hij sneller overgaan tot aanschaf.

21. Enkel pins over interesses zichtbaar

Reeds bij de aanmaak van een account dienen interessegebieden te worden opgegeven. Op basis van de verdere zoekwoorden en pin-kliks krijgt de Pinterest-gebruiker enkel deze pins te zien welke in zijn interessegebieden liggen.  Zo komt je pin met de titel en omschrijving precies bij je interesse-doelgroep.

22. Foto's website rechtreeks posten

Plaats je foto’s op je blog, webshop of website, kan je met de Pin-knop deze direct plaatsen op Pinterest. Bezoekers komen zo onmiddellijk op je website of productpagina.

23. Borden per interesse

Borden kunnen aangemaakt per onderwerp, productgroep of diensten. De geïntresseerde bezoeker kan zo dadelijk meer producten of diensten van de ondernemer ontdekken.

24. Chatten & community

Pinterest is een zoekmachine met een chatbox, zoals een sociale media platform. Reacties kan je opvolgen in de community.

24 REDENEN PINTEREST ZAKELIJK op YOUTUBE 

GRATIS EBOOK

PINTEREST ZAKELIJK

 Wil je als ondernemer starten met Pinterest of plan je een pin-campagne of een ads-campagne, neem even contact voor een informatief gesprek.

Wat is Pinterest ?

Pinterest is een visuele zoekmachine is om nieuwe ideeën en producten te vinden en is gecreëerd uit de samenvoeging van ‘pinnen’ en ‘interesse’.

Kort samengevat kan je zeggen dat Pinterest een visuele zoekmachine is om nieuwe ideeën en producten te vinden. De posts op Pinterest worden pins genoemd. Deze pins  zijn foto’s en video’s en soms documenten.
Pinterest is gelanceerd in maart 2010 door Ben Silbermann samen met Evan Sharp, welke voor het design zorgde.
Ben Silbermann omschrijft Pinterest als een interactief mobiel platform waar gebruikers op online-prikborden afbeeldingen van allerlei interessante dingen kunnen ‘pinnen’.

Ben Silbermann, founder of Pinterest, at Y Combinator Startup School on October 20, 2012.

Wat is Pinterest ?

Pinterest is een platform, waar de focus ligt op het bekijken en delen van posts, die bezoekers kunnen bewaren, delen en kopen.
Het is een combinatie van zoekende gebruikers, die met foto’s en video’s in aanraking komen met hun favoriete producten en diensten.
Een sociaal platform, waar bedrijven en ondernemers doelgericht hun producten en diensten kunnen aanbieden, dat is Pinterest. De bezoekers zelf, de doelgroep, ervaren dit niet zo en bewaren en delen de pins op hun borden.
Met meer dan  400 miljoen bezoekers per maand is Pinterest één van de grootste  internet-community in de wereld.
Net zoals mensen gaan zoeken op Google of andere zoekmachines, bezoeken ze Pinterest om nieuwe dingen te ontdekken, niet via teksten doch met leuke foto’s en originele video’s.
Aan de pinterest-pin is meestal een url-link gekoppeld. Met één klik op de pin geraak je onmiddellijk op de achterliggende website of video voor meer informatie te ontdekken.
Elke bezoeker kan op Pinterest eigen borden maken, waarop dan pin’s worden geplaatst en bewaard. De posts op Pinterest heten pin’s.
Wat snel opvalt bij Pinterest is het overzichtelijk aanbod van de pins.
Deze pin’s kunnen bezoekers zien en bewaren op hun eigen borden. De pin’s kunnen steeds terug geraadpleegd worden en kennen een veel langere levensduur dan op andere sociale media-kanalen.
Het bewaren van pin’s heet re-pinnen.
Bij een pin kan een reactie geplaatst worden. Ook is een chat mogelijk.
De nadruk ligt op het uitbouwen van een netwerk met volgers en die bezoekers inspireren om over te gaan tot actie.
Op de Pinterest-tijdlijn verschijnen enkel pin’s over de interesse-gebieden, die gebruikers vooraf hebben ingegeven. De bezoeker krijgt enkel wat ie zoekt en vraagt. Er wordt geen informatie opgedrongen.
Visueel zoeken : Rechtsonder op een pin ziet de gebruiker een vergrootglas en kan op een pin visueel zoeken.
Wanneer één detail wordt aangeklikt ontvangt de bezoeker direct gerelateerde pins over dit detail.
De borden en de pin’s zijn publiek en kunnen door andere bezoekers worden gezien, gevolgd en bewaard worden.
Ook privé kan je borden aanmaken, die jij alleen ziet. Hier kan je bijvoorbeeld een wensbord aanmaken met pin’s die je boeien en jij alleen kan zien.
Mensen zien pins die hun interesse wekken. Dan bewaren ze die pins op één van hun borden om later verder te gebruiken.
Alhoewel Pinterest-pin’s publiek zijn lijkt het net een beetje meer persoonlijker. Het handelt om de dingen die de bezoeker interesseren en die hij wil bewaren en koesteren.
Pinterest-gebruikers zijn doeners. Ze zijn actief opzoek naar ideeën en kennis of naar producten en diensten. Ze zoeken iets en willen hierop een antwoord.
Meestal worden pin’s bewaard om ideeën te verzamelen of om (later) aankopen te doen.
Pinterest-gebruikers kunnen ook groepsborden gebruiken en hierop samen pinnen.
Door het toevoegen van een URL-link komen bezoekers met één klik op de gewenste website, productpagina, beschrijving, video of document.
Een Pinterest-account is gratis en kan zowel privaat als zakelijk account zijn.
Met een zakelijk account hebben ondernemers het overzicht in de statistieken over hun bezoekers en hun intenties.
Momenteel biedt Pinterest biedt 3 soorten pins:
  1. standaard :opvallende afbeeldingen voor het uitlichten van producten, recepten, foto’s en meer.
  2. video : de aandacht van mensen trekken met beelden, geluiden en video’s
  3. verzameling : meerdere producten in één pin
NIEUW ! Verhaalpins
In België en Nederland zijn vandaag de verhaalpins nog niet beschikbaar.

PINTEREST ZAKELIJK

 Wil je als ondernemer starten met Pinterest of plan je een pin-campagne of een ads-campagne, neem even contact voor een informatief gesprek.
PINTEREST ZAKELIJK BENUTTEN
Ook in België neemt Pinterest een steeds belangrijker plaats in.
Voor de Vlaamse ondernemer kan Pinterest  een belangrijk platform zijn om potentiële klanten aan te trekken.
Door de afwezigheid van een vestiging in België zijn nationale cijfergegevens zoals demographics moeilijk terug te vinden. Voor onze noorderburen is er gelukkig wel meer informatie beschikbaar. Daar is het aantal Pinterest gebruikers tussen 2013 en 2017 gestegen van 530.000 naar 2.400.000.
Pinterest is een “must” voor de ondernemer.  Bedrijven hebben hier de kans om hun ideeën, producten en diensten voor te stellen met een leuke foto of video.
Met één klik komt de nieuwe bezoeker direct op hun website of productpagina en kan verder geleid worden naar nieuwe omzet en verkoop.

Zakelijk succes met Pinterest

SPONSOREN
Adverteren op Pinterest heet ‘sponsoren’. Advertentie-pins worden direct met je doelpubliek verbonden. Dit is een geweldige mogelijkheid om dit zakelijk te benutten om je website, je producten en diensten in de kijker te stellen.
Is Pinterest veilig? Ook in de wereld van Pinterest is de wereld van scammers en internetcriminelen aanwezig. Niet alle links of pin’s zijn  even betrouwbaar. Tussen alle koren zit kaf.

PINTEREST ZAKELIJK

 Wil je als ondernemer starten met Pinterest of plan je een pin-campagne of een ads-campagne, neem even contact voor een informatief gesprek.