Waarom bezoeken mensen Pinterest

Waarom bezoeken mensen PINTEREST

 • Mensen komen naar Pinterest om zich te laten inspireren en om ideeën en nieuwe dingen te ontdekken. Ze zijn actief op zoek naar nieuw en inspirerend content, makkelijk te vinden via foto’s en video’s
 • En verder ZIEN bezoekers je content wanneer ze zoeken en bladeren door Pinterest. Ze kunnen je volgen op je profiel en zo meer informatie bekomen. Het opslaan van je content op hun eigen borden is fantastisch naast uiteraard het delen van je content.
 • Met een zakelijk account wordt de betrokkenheid bijgehouden en is er toegang tot statistieken.
Er zijn eindeloze mogelijkheden om met uw publiek in contact te komen als u hun persoonlijkheden en interesses kent.
 • Persoonlijkheden op Pinterest
 • Technologieliefhebber: slaat pins op met interessante producten en hacks voor technologie.
 • Liefhebber van huisdecoratie: spaart pin’s voor hun droomhuis en volgt meubelmerken. 45 miljoen Amerikaanse pinners houden zich bezig met huisdecoratie.( Bron: GfK voor Pinterest-pad om onderzoek te kopen onder wekelijkse pinners die Pinterest gebruiken in de categorie, VS, november 2018)
 • Modeliefhebber: zoekt naar dagelijkse outfit-inspiratie en volgt accounts in de stijl van de rode loper. US Pinners houden zich bezig met stijlinhoud. (Bron: GfK voor Pinterest, Path to buy study with wekelijkse pinners, VS, november 2018)
 • Liefhebber van eten en drinken: volgen en bewaren pins, afbeeldingen van overheerlijke gerechten, recepten en kooktips.  72% van de gebruikers in de VS die content met betrekking tot eten en drinken pinnen, heeft een aankoop gedaan op basis van pins van merken. (Bron: Pinterest, interne analyse, VS, november 2018)
 • Schoonheidsliefhebber pint schoonheidsideeën en tips en volgt make-uptutorials. 52 miljoen Amerikaanse Pinterest-gebruikers houden zich bezig met beauty-inhoud op Pinterest. (Bron: GfK for Pinterest, Path to purchase study with wekelijkse pinners, VS, december 2017)
 • Reisliefhebber: pins inspirerende foto’s van reisuitrusting en plaatsen om te bezoeken. Volgt reisbloggers en National Geographic. 78% van de mensen die reisinhoud pinnen in de VS heeft een aankoop gedaan op basis van pins van reismerken. (Bron: GfK voor Pinterest, onderzoek naar aankooppad onder wekelijkse pinners die Pinterest gebruiken in de categorie, VS, november 2018)
 • Er zijn allerlei soorten mensen op Pinterest. Weten waarin ze geïnteresseerd zijn, kan merken helpen om ze te geven wat ze willen
 • Ontdek de juiste doelgroep voor je business

Wie is het Pinterest-publiek

Pinterest bestaat uit een unieke en diverse verzameling mensen, die klaar zijn om actie te ondernemen, met intentie te verkennen en iets nieuws te ontdekken. Ze zijn divers, zowel in wie ze zijn als in wat hen interesseert en ze zijn doelgericht en komen naar Pinterest om nieuwe ideeën op te doen.
98% van de pinners geeft aan dat ze nieuwe dingen proberen die ze op Pinterest vinden.  (Bron: Nielsen voor Pinterest, onderzoek naar effectiviteit van advertenties, VS, mei 2017)
Mensen op Pinterest hebben meer dan 240 miljard pins bewaard.  (Bron: Pinterest, wereldwijde analyse, Q1 2020)
Ze zijn actiegericht en zullen zich bezighouden met wat hen intrigeert.
89% van de mensen op Pinterest gebruikt het om inspiratie op te doen. (Bron: GfK voor Pinterest, onderzoek naar aankooppad met wekelijkse pinners, VS, november 2018)
En wekelijkse pinners die Pinterest gebruiken tijdens hun aankooptraject, hebben de neiging om meer te winkelen, meer uit te geven en hebben meer kans op manden met meerdere items in vergelijking met degenen die niet op Pinterest zijn. *
(Bron: LRW, VS, Inspired Shopping on Pinterest, januari 2020)
Ze zijn ruimdenkend en klaar om nieuwe dingen te ontdekken.
95% van de Pinterest-gebruikers zegt dat Pinterest hen inspireert of op ideeën brengt.  (Bron: Talk Shoppe, VS, Emotions, Attitudes, and Usage Study, december 2018)
83% van de wekelijkse Amerikaanse Pinterest-gebruikers heeft een aankoop gedaan op basis van het zien van pins van merken. (Bron: GfK Pinterest, onderzoek naar aankooppad onder wekelijkse pinners die Pinterest gebruiken in de categorie, VS, november 2018)
Ontdek de juiste doelgroep voor je business

Wil jij ook Pinterest gebruiken voor meer bezoekers naar website en handel ?

Mosaweb.com
Tony Steensels
Vennendijk 37
3680 MAASEIK BE
+32 0472 34 73 66
info@mosaweb.com
KBO BE 0 858 875 216
Tags: , , , , ,